rssfacebook

 

 3D /  Kritikák: befejezett munkák / A mákdaráló
C++ developert keres az Aimotive

A mákdaráló
   

 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 1/1
db/oldal:
Létrehozó:  Csicsó  2017.06.02. 00:00 
SzerzőHozzászólás
Aldaryn
 2017.07.05. 00:00   6. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  1. hozzászólás  
Ez igen remek lett!
Belekezdtem a mák fejtegetésébe, de aztán rájöttem, hogy Fülecsek kolléga pont ugyanazt írta le szép kereken, amit szerettem volna, úgyhogy csak megerősíteni tudom. Ha hozzá akarsz nyúlni, akkor a darált mákot pimpeld fel. Esetleg zsírozd össze a tekerő fa fogantyúját. :)
Összeségében azonban nem is biztos, hogy érdemes belekötni, ez, amit tálaltál, ez nézhet ki akár pont így is és ezzel az összes kritika vagy észrevétel inkább egy stilisztikai és preferencia kérdéssé válik.

A.

Fülecsek
 2017.06.06. 00:00   5. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Nem tudom, mák és mák között van-e különbség, meg abban sem vagyok biztos, hogy a tányérban és az asztalon szétszóródva darált mák van-e, de ha igen, akkor leírom, nálam ez sosem így néz ki. Hasonló, nagyon régi darálónk van, karácsonykor van szerencsém szenvedni vele. A lényeg, a mák, amit ledarálok, mindig sötétebb színű, darabosabb, csimbókosabb, furán hangozhat, de kicsit "szaftosabb". A daráló "szájának" szélére is mindig felragad.
Szóval nekem a logika azt diktálja, hogy a tálban darált mák van, hisz szét is van szóródva, de mégis úgy látom, hogy a kanállal csak át lett szedve az üvegből a tányérba.

Na, valami ilyen bajom van. :D Egyébként nagyon hangulatos, szép kép, talán - ahogy azt korábban már írták - a daráló fa nyele az, ami lelóg kissé.

Csicsó
 2017.06.04. 00:00   4. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  2. hozzászólás  
Nagyon köszönöm Uraim a hozzászólásokat! Elég sok hasznos hozzászólást kaptam itt-ott, úgyhogy jó eséllyel lesz majd egy V2 ebből a jelenetből, ahol igyekszek javítani a gyenge a pontokon. :)

A Modo902 nem renderelő, hanem egy külön 3d-s szoftver, akárcsak a 3ds studio Max, C4D, Maya, stb. Saját belső render engine-je is van és nekem nagyon szimpatikus az egész felépítése és a fejlődési/fejlesztési iránya.

RRomeo
 2017.06.02. 00:00   3. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  1. hozzászólás  
Tudod mennyire szeretem a komplett scene-eket! Nagyon szép, szinte festményszerű. A magyar témáért meg plusz pont! Egyedül a tekerő fa nyelébe lehetne belekötni, az nem tűnik "használtnak" eléggé :-)

Johnnyman
 2017.06.02. 00:00   2. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Szia Csicsó! Nagyon Jól néz ki, tetszik! Lehet, hogy ciki leszek, de én sose hallottam a MODO902 nevű renderről. :D Nekem csak egy kritikai észrevételem lenne: nem tudom, mire vélni a fekete festékszerűséget az asztal alján és lábán; nekem egy kicsit ront az összképen. De tulajdonképpen minden más klappol és inspiráló. :)

Csicsó
 2017.06.02. 00:00   1. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Sziasztok!

Már régóta szerettem volna készíteni egy hagyományosabb értelemben vett csendéletet. Utóbbi időben több dolog is efelé húzott. Még megvan nálunk dédszüleim mákdarálója (sokkal rosszabb állapotban ugyan), de még mindig használjuk és nemrég kellett darálnom rajta mákot, akkor jutott eszembem, hogy jó lenne, ha ez lenne a kép főszereplője. Sokat inspiráltak még Grant Warwick tutorialjai bevilágítás és kompozitálás terén. Köszönöm a segítséget VisualHarmony-nak, Zenokának és AMartinnak!
Nagyon tetszenek ezek a stílusú képek, úgyhogy lehet lesz még folytatása. :)

Workflow a szokásos: modellezés, bevilágítás, render: MODO902; textúrázás, utómunka: PS.
A növény kivételével minden saját modell.

Köszönöm a hozzászólásokat előre is!
 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 1/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra