rssfacebook

 

 3D /  CG mozgóképen / Blade Runner 2049
C++ developert keres az Aimotive

Blade Runner 2049
   

 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 1/1
db/oldal:
Létrehozó:  RRomeo  2016.12.20. 12:03 
SzerzőHozzászólás
Tamás
 2017.11.27. 00:00   33. hozzászólás 
ProfilWeb
  31. hozzászólás  
Én is hasonló véleményen vagyok. Nagyon hiánypótló szerintem az ilyen film ma. Kár, hogy nincs meg a közönsége, pedig kifejezetten üdítő a sok szuperhősfilm között. Bevétele talán éppen nullszaltóra kijön, ami legalább nem bukás. (ha jól tudom a bevételi részét) Bár érdekes ez a dolog, én egy szombat délelőtti vetítésre mentem és tömve volt a mozi. Alig lehetett premier hétvégén jegyet kapni.
Én viszonylag későn láttam az elsőt 24 évesen, nem mondom hogy nem éreztem lassúnak néha, viszont nagyon elragadó volt összességében. Meg talán fogékonyság kérdése is ez a dolog.
Nagyon vártam a folytatást, pláne a Fogságban, Sicario, Érkezés fényében. Szerintem sokkal-sokkal emészthetőbb és "néző barátabb" lett mint az első része. Érdekes dolgokat feszegetett, kicsit a Westworld jutott az eszembe néha. A hossza se volt feltűnő, tekintve a csavarokat és a hozzá tartozó kirohanásokat, amik bőven szinten tartották a feszültséget és figyelmet. Egy legjobb rendezésre való jelölést simán kaphatna, bár voltak erős filmek még az év folyamán, amik talán fogyaszthatóbbak voltak és emiatt lehet kiesik.
Elkezdtem én a beszámolót írni :D

RRomeo
 2017.11.28. 00:00   34. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  33. hozzászólás  
Bizony kár, ez nem a szokásos csihi-puhi, meghalt / mégsem halt meg kiszámítható klisék gyűjteménye az egyszer biztos. Szerintem mindenféle kiadásokkal (streaming, Blue-Ray meg mittudomén mi, TV jogok) már behozza majd, hogy ne legyen bukás, állítólag a marketing budget az ami nagyon megnyomja ilyenkor a dolgokat, mindenesetre a sok huhogás szerintem kamu. Jelen pillanatban a Box Office Mojo szerint ( http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=bla... ) 255 misinél tart és 130-ba került. Amikor én néztem Budapesten már az utolsó előadások egyikére sikerült bejutnom és voltak rendesen, de persze tele nem volt a terem. Nodehát utoljára mikor tele volt a mozi akkor vagy az egy darab hazai nyomorult IMAX-ben voltam vagy gyerekkoromban Bud Spencer - Terence Hill filmen (akkoriban pótszékeket is bevittek így a széksorok melletti folyósokon is ültek :-)

Az elsőt nem tudom mikor láttam először, jó régen lehetett már... de tizenéves lehettem. Viszont a zenéje teljesen elvarázsolt, azért bármennyire is erős film volt látványban és történetben, Vangelis nélkül nem ütött volna fele akkorát sem. Aztán volt egy időszak az életemben (első munkahely), mikor valahogy nagyon rárezonáltam a melónkólikus sötét future hangulatra és sokat hallgattam fáradtan a soundtrack-et :-) De az utolsó filmtörténeti improvizációs mondat immár harmicöt éve a popkultúra része, és bizony a mellett hogy költői, nagyon sok mindent összefoglal arról hogy mit ér egy emberi élet.

A Westworld-öt bár láttam, nekem itt abszolút nem ugrott be a párhuzam érdekes módon. Viszont ez a Denis Villeneuve egy szemétláda, minden filmje taccsra tett, mert mindegyikben központi szerepben van a család, és ott, azon belü is valakinek az elvesztése. Ez pedig mióta nekem is családom van sokkal érzékenyebben és mélyebben érint, de ezt addig nehéz is elmagyarázni míg nem lesz valakinek kisgyermeke. Utána nézze végig a filmjeit, garantáltan nagyobb lesz a katarzis érzet ...
Legjobb rendezésben annyira nem hiszek, de a színészi játékok igencsak kiemelkedők voltak, ahogy a kritikák is írták még az öreg Ford is durván átérezte az egészet, a közeliken nagyon jól átjött, ismét leesett hogy igen komoly színész tud ő lenni ha épp akar, az egyik legjobb szereplése. De Ryan Gosling is jól adta, bár az eddigi szerepei alapján érződött hogy eléggé rá lett írva a karakter (pl. Drive).

Valaki viszont megmondhatná (SPOILEREK!) hogy a lánynak hogy lehettek emlékei a meglehetősen durva, gyermek-kényszermunkás árvaházból, ha ilyen betegsége van? Vagy az később jött ki? Hogyan tudott egyáltalán onnan eljönni, tanulni stb.?
Ehh, meg kell majd néznem még 1x.

A felvezetős rövidfilmek viszont jó ötletek voltak.
 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 1/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra