rssfacebook

 

 2D /  Logotervezés, tipográfia, ikonok / A budapesti olimpiai pályázat logója
C++ developert keres az Aimotive

A budapesti olimpiai pályázat logója
   

 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 1/1
db/oldal:
Létrehozó:    2016.04.17. 17:18 
SzerzőHozzászólás
Gabóca
 2016.04.19. 13:30   8. hozzászólás 
ProfilWeb
 
Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy én is elmondom a véleményemet a logókkal kapcsolatban.

Először a mi logónkról írok: tudom, hogy a fekete figurát a Szabadság-szoborról mintázták, de külföldön nem ismerik, ezért jobb lett volna, ha Parlamentet ábrázolt volna. Vagy valami mást. És nem konfettidarabkákkal kellene ábrázolni. Ezért tetszik nekem a közönség által szavazott logó, mert a legismertebb magyar népmotívumot, a tulipánt ábrázolja, ami a mi nemzeti virágunk. És sok külföldi ismeri már és szeretik is. Bár néha egy páva farktollait látom benne :) A betűtípusa kicsit szocialista beütésű. Emlékeztet a 'Világjárók' könyv betűtípusára:
http://marvin.bookline.hu/product_images/60...

Most a külföldi logókról írok.
Az olaszos nagyon tetszik. Nagyon jól el lett találva. A franciát nem igazán értem. Okés, hogy Eiffel-tornyot ábrázol. A szalagok -vagy akármik- szivárványszínűek és nem ötkarikás színű. Ha kicsit oldalra döntöd, egy egybeolvadt 24-es számot látsz. Az amerikait tényleg nem értem. Miért pont tündért választottak? Ezt inkább az úszó vébének kell átadni, mert a "tündér" egy úszónőt ábrázol. Nem passzol az olimpiához.

adatfalo
 2016.04.22. 14:41   9. hozzászólás 
ProfilWeb
  8. hozzászólás  
A külföldi logókra válaszolva: A párizsi (próbálja) az öt-karika színét színátmenetesen ábrázolni, bevallom szerintem is lehetnének markánsabbak, de ezekkel az élénk színekkel a felvilágosodást és a boldogságot szeretnék szimbolizálni (véleményem szerint).
Míg a Los Angeles (amerikai) logó nem egy tündért ábrázol, hanem egy angyalt, tekintve, hogy az angel angyalt jelent, míg a Los Angeles, röviden L.A spanyolból fordítva "A mi úrnőnknek, az Angyalok királynőjének faluja a Porciúncula folyón" a jelentése. Szerintem az emberek nagy része veszi is a lapot.

A magyar logó nem a volt személyes kedvencem, mikor nézegettem az indulókat (másra szavaztam), de miután nyert, és megnéztem a grafikai stúdió oldalát, és az ott megosztott részleteket, rájöttem, hogy igencsak sok munka van ebben a logóban is, amihez pedig elismerésem, még akkor is ha nem lesz mindenki kedvence.
 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 1/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra