rssfacebook

 

 3D /  Oktatás, média / Oktat MAX-ot
C++ developert keres az Aimotive

Oktat MAX-ot
   

 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 2/1
db/oldal:
Létrehozó:    2003.10.10. 13:16 
SzerzőHozzászólás
alaci
 2007.05.05. 23:56   21. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  20. hozzászólás  
Erre most nagyon válaszolnék, de nem ebben a topicba... Plz. tedd fel a designt a web szekcióba.

ab
 2007.05.05. 12:17   20. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
nos. remélem RRomeo nem haragszik meg, ha itt válaszolok még erre a commentedre. Szóval, a logót kb egy évvel ezelőtt terveztem, saját fontból (amit szintén én terveztem), akkor még hallani sem hallottam erről az oldalról, az ap-t akkor találtam meg, mikor mayázni kezdtem ugy kb év elején, és valami nyűgöm volt vele, és itt találtam hirtelenjében egyedül olyan magyar nyelvű fórumot, ami mayával is foglalkozik, és vannak emberek, akik általában tudnak segíteni. Így keveredtem ide. Namost, egyáltalán nem önkényes a dolog, az a és b a monogrammom angolul (adam bernath) így lett ez a logo, a formai kapcsolaton sokat gondolkodtam, és ez tűnt a legegyszerűbb és legszebb megoldásnak számomra. A levelek kicsit a street artos mivoltommal köthetők össze, bár azt már nem űzöm, de egykét munkámon még azért látszik a hatása. Első tervként a színharmóniát próbáltam kialakítani, és sokszor sokkal szebb tud lenni egy (jelen esetben 70%os) szürke, mint a fekete, ami kicsit már unalmas is, és nagyon sokszor használt szín. Sokan vannak így vele, na akkor milyen színű is legyen a háttér? fekete vagy fehér? persze a feketét is lehet szépen, és kifinomultan használni, de én jobb szeretem a tört színeket. A másik tipped a blurölt becsillanás véleményem szerint túl giccsessé tenné, kicsit visszavenne a minimalizmusából az oldal látványának. Még valami volt amit írtál, igen a betűk. Sajnos optikai csalódás, nincsen rajta blur :) ezt a hatást azzal lehet elérni, ha egy árnyalattal sötétebb színt adsz a fontnak, mint amit amúgy megkívánna, és ezáltal illeszkedik bele a környezetébe, ettől függetlenül lehet hogy flash lesz egy része az oldalnak, majd még eldöntöm. A kávé szín a sötét szürkével szerintem nagyon szép színharmóniát ad ki, és bár egyelőre tényleg nagyon egyhangu hatása van, ám ne felejtsük el, hogy lesznek az oldalon munkáim is, amik mind mind más és más színüek, így már nem valószínű hogy bárkinek is olyan érzése lesz tőle, hogy kávéországban jár. :) hát ennyi lenne. :)

alaci
 2007.05.04. 19:56   19. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  18. hozzászólás  
Rendben :)

RRomeo
 2007.05.04. 13:22   18. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Sztem ezt a WEB szekció WIP részében folytassátok tovább, de nem rossz téma, támogatom, a Web szekció talán túlzottan lent van, mert nagy sajnálatunkra ott nem nagy az élet mostanság :-)

alaci
 2007.05.04. 11:45   17. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  15. hozzászólás  
Igen. Ez lett volna az első kérdésem :) Na akkor elmondom a véleményem. Ami tetszik: Egyszerű, letisztult. Ami nem tetszik, az a túlzott kávé szín. Megnéznék egy olyan verziót, ahol a az alap nem "1e1e1e" szinkódú, hanem mondjuk fekete. myTipp: Ha a logóra egy két helyen raknál blur-ölt becsillanást akkor nagyon megdobná az egészet. Esetleg egy kis reflection. Flash site lesz, vagy Html? Mert ha jó látom a betűkre smooth-ot raktál, html -ben meg max "none" lehet ;) A logó az szándékosan halyaz az AP logójára? Vagy csak én képzelem bele? Nahh kb. ennyi :) Kiváncsian várom a final version-t. Amúgy a lekerekítések nálad szépek. Ez pozitívum. Sokan bénáznak egér rágott lekerekítéssel, ami nagyon vissza vethet egy design-t.

Üdv: Alaci

RRomeo
 2007.05.04. 09:09   16. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Ebből az egész beszélgetésből (amit már lesni kellett hogy adminálni kell-e) nekem 1 valami tűnik ki elég erőteljesen: mintha itthon az embereknek nem lenne bizodalma az ilyen mindenféle software tanfolyamokban. Vajon miért van ez? Zsigeri, vagy tényleg ennyi rossz példa forog közszájon? Én utóbbiról hallottam már, de nem olyan mértékben hogy ez indokolná ezt az állandó szkepticizmust ami annyira jellemző minden behírdetett tanfolyam esetén. Sztem. a tanfolyam szervezőinek igencsak ki kell tenni magukért hirdetés szempontjából hogy meggyőzzék a leendő tanulókat: náluk valóban kapni fognak valamit a pénzükért.

ab
 2007.05.04. 04:27   15. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
és mielőtt megkérdeznéd, igen imádom a kávét :)

ab
 2007.05.04. 04:07   14. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
alaci: töltök fel ide egy képet a lapról, még nagyon wip, de már valami látszik belőle. hasonlóan minimal-ra tervezem majd az egészet.

ab
 2007.05.04. 02:40   13. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
hát igen, a GÁZárak. elég gázak :/

ab
 2007.05.04. 02:39   12. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Jó, igazad van, nem néztem utána a dolognak, csak a képre írtam első rakcióként véleményt. 35 valóban nem sok, biztos sokan örülnének ha így tudnának autót modellezni, bár a tapasztalatom az, hogy pár hónap alatt ha az ember maga is elszánt, és csinálja is naponta legalább 4-6 órát, akkor igenis menni fog neki magától is... illetve magamból indulok ki, de mondjuk én nem csakúgy belecsöppentem, hanem grafikusként kerültem bele a 3d világba, így lehet hogy a látásmód sokat számít az egészben... talán biztos is. Az enyhe túlzást gondolhatod, hogy nem így értettem ahogy leírtad... igaz is itt talán nem is fontos a tulzás, hiszen nem sampont árulsz, vagy sólet konzervet, engem a reklámok világa már teljesen behálózott, már az agyamra is megy. :)Szóval végtére is áldásom a dologra, én nem vagyok semminek az elrontója, csak első reaciom ez volt, lehet meggondolatlanul, mert nem néztem meg mi mennyi miért.

alaci
 2007.05.04. 01:24   11. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  10. hozzászólás  
Sajnos vannak, akik még ezt is sokallják. Főleg hogy az autómodellezésre inkább a diákok kattannak. Ők meg ugye nincsenek nagyon eleresztve anyagilag. De ha ennél olcsóbban adnánk, akkor már jóval önköltségi ár alatt menne.
Mondjuk a mai gázárak mellet. :) "És volt gázáremelés? Nem, nem volt gázáremelés."

X-comMan
 2007.05.04. 00:53   10. hozzászólás 
Profil
 
Hmm, nem akarok a vitába belefolyni de 35ért "ajándék".... Sok embert ismerek akiknek ma sem megy az autó modellezés. Próbáltam nekik segíteni , de sajnos neten kereszül elég nehézkes... meg vmiért nem sikerült nekik. Biztos nem lennék jó tanár:)

alaci
 2007.05.03. 23:36   9. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  8. hozzászólás  
Szia. Dehogy vettem szívemre :) Csak egy normális véleményt akartam kicsikarni belőled :) Most már legalább tudjuk, hogy mi nem tetszik rajta. Tudod igazából tök szar azt látni, hogy valaki próbál valamit csinálni, és erre jön egy másik valaki, aki oda böffent egy sort, és igazából semmi nem derül ki a "véleményéből". De most már legalább tudjuk, hogy mi nem tetszik rajta. Meglesem majd az oldalt. Egy linket majd dobj a mail címemre plz.

Visszatérve a tanfolyamra.. Nem vér profiknak szól a tanfolyam, hisz azoknak nagyon nem lehet már mit mutatni, sokkal inkább azoknak nyújt mankót, akik meg akarnak ismerkedni az autómodellezés rejtelmeivel.. A modellen tényleg lehetne csiszolgatni, meg a bevilágításon, shaderen stb.

Lehet, hogy változtatnunk kéne a reklám politikánkon és fel kéne nyomni olyan alkotásokat, amiket nem mi csináltunk. Leszedni ilyen olyan CGTalk - okról, és hirdetni olyan lekvár tanfolyamot fél millákért, amiknek csak a neve mester kurzus. De nem ez célunk. Szerintem tudod, hogy miről beszélek.

ab
 2007.05.03. 23:06   8. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
kedves alaci! nagyon a szivedre vetted a dolgot, nem fikázni akartam az autót, low polynak megteszi, annak tényleg szép, hát hogy 18 óra alatt mire jutnék, nem tudom,de hasonlót valószínüleg tudnék csinálni ennyi idő alatt. Az előadásmódja az ami nem kimondottan fogott meg, az autó nem nagyon illik bele a háttérbe, ha már az ember valamit hirdet, azsem baj, ha kicsit többet mutat a valóságnál. A másik pedig az előadásmódban, hogy a képen a tipo elég semmilyen. Az meg hogy a helyesírásomba belekötsz hát istenem, mást nem találtál ahol lehet bántani, bocsánat, csak elírtam egy betűt. Ha nagyon nagypofájúnak tűnök fiatal korom ellenére, ki még talán semmit nem tapasztalt, elárulom, hogy a magyar tervezőgrafikusok, és tipográfusok társaságának vagyok tagja, és grafikában igen kevés ember van ma magyarországon akinek nevesebb megrendelői voltak 21 évesen mint nekem. Persze biztos akad, de nem jellemző. Nemsokára megcsinálom a weboldalamat, majd ajánlom figyelmedbe nézegetni.

alaci
 2007.05.03. 22:02   7. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  6. hozzászólás  
Hozzászólásodról egy kedves idézet jutott eszembe:

"- Egyeseknek nem lehet a kedvében járni..
- Jézus is pont ugyanezt mondta uram..."

Nem szószerinti idézet a Brian élete című produkcióból.

Bizonyára, ha fél „sékerért” kínálnák a tanfolyamot és 80 órás lenne, akkor nem fintorognál. De ha jobbat tudsz csinálni 18 óra alatt, akkor keress meg és beszervezlek oktatónak.
Bár nem biztos, hogy hasznodat vennénk: "media palyer" - Nézd meg a profilod. Fikázni tudsz, írni azt nem.

ab
 2007.05.03. 14:16   6. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
engen már maga az autómodell sem győzne meg hogy odamenjek tanulni ... :/

MadNess
 2007.05.03. 02:29   5. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Sziasztok!

Az IMMI-ben autó modellezés speed training indul, ha valakit érdekel. Klikk: http://www.immi.hu/tanfolyam_info.php?tanfo...
Ferrari F430

nukoda
 2006.09.19. 10:23   4. hozzászólás 
Profil
 
3DS MAX OKTATÁS indul szeptember 23-án kezdő és haladó szinten a 3dhome-nál. Bővebb infót a http://www.3dhome.hu oldalon találtok.
A jelentkezők most 3DCREATIVE MAGAZIN magyar kiadás előfizetést kapnak ajándékba!

tejcyke
 2005.07.19. 09:19   3. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Az ötletet csak díjazni tudom, DE - nem értem, hogy mi az amit meg akarsz tanulni, és nincsen benne egyetlen tutorialban??? Én beléptem egy játékfejlesztő csapatba, és ott segítettek megtanulni nekem, főleg mergnek köszönhetem amit úm tudok, mert abban ő segített... Ki is léptem, sajnos nem láttam hogy lenne valami az egészből, de ez nem ide tartozik, és inkább sok sikert kívánok nekik:)

Maxim
 2004.11.23. 10:40   2. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Olá

Igazad van.
Ha lehet magántanárnál angolt, németet, fizikát és matematikát tanulni, miértne lehetne MAX-ot is?

Ha van ilyen én is beszállnék. Szerintem....szerintem.
 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 2/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra