rssfacebook

 

 3D /  Film- és játékfejlesztés / Digic Pictures


Digic Pictures
   

 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 6/1
db/oldal:
Létrehozó:  RRomeo  2005.10.07. 09:39 
SzerzőHozzászólás
RRomeo
 2005.10.07. 09:39   1. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Ez egy sajtóközlemény, de érdekes lehet:

A DIGIC PICTURES KÉSZÍTI A WARHAMMER®: MARK OF CHAOS™ RTS RENDERELT MOZIJELENETEIT.

A Digic Pictures eddig soha nem látott részletességgel kelti életre a Warhammer univerzumot.

BUDAPEST, Magyarország, 2005. október 6. A Digic Pictures számítógép animációs stúdió ma bejelentette, hogy a WARHAMMER®: Mark of Chaos™ stratégiai játékprogram renderelt mozijelenetein dolgozik. A játékprogram a NAMCO Hometek Inc. gondozásában jelenik meg 2006 folyamán. A Cinergi Interactive leányvállalataként működő Digic Pictures jelentősebb munkái a Warhammer előtt az Armies of Exigo játékprogram renderelt filmjei és 60 vizuális effekt jelenet a Terminator3: Rise of the Machines hollywoodi blockbuster-hez.

„Számunkra a Game Cinematic feladatok olyanok, mintha a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő filmtrükköket kellene elkészítenünk, a különbség mindössze annyi, hogy itt minden CG, nincsen forgatott nyersanyag.” mondja Marinov Gábor, producer.

A Warhammer kihívása

A hatalmas, alaposan kidolgozott Warhammer fantasy világot a Digic egy 40 másodperces Teaser-ben és egy közel három perces Intro filmben mutatja be. A filmekben megjelennek a Káosz különböző erői, harcosok és bajnokok, Goblinok, Démonok, a Birodalom katonái, Harcos Papjai és a Nemes Tündék is képviseltetik magukat. Míg a Teaser egy csata rövid, ámde annál balul sikerültebb epizódját villantja fel, addig a hosszabb Intro már egy kerek történet, amely a játékot indítja el.

„Hatalmas lelkesedéssel láttunk a munkához, amely egyben nagy kihívást is jelent számunkra. Hiszen a Warhammer világa annyi nagyszerű animációt és történetet inspirált már, és most mi mindezek kiindulópontját, magát a Warhammert keltjük életre.” mondja Zorkóczy István, a filmek rendezője.

RRomeo
 2005.10.07. 09:51   2. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
High-end technológia

A Digic Pictures karakteranimációra optimalizált filmkészítő munkafolyamatai az Alias Maya szoftverére épülnek, a HD felbontásban készülő filmek részletgazdag megjelenítéséért a digitális filmtrükkök világból hozott és a játékprogramokhoz készített filmek között szinte példa nélküli módon a Pixar Photorealistic Renderman és a Mental Images Mental Ray felel. A kompozitálást a D2 Nuke és Eyeon Digital Fusion programok segítik.

„Az elmúlt években kialakult hatékony és rugalmas filmkészítési rendszerünk lehetővé teszi, hogy új technológiák kutatására és egyedi eszközök készítésére koncentráljunk. Ezeket az új fejlesztéseket gyorsan be tudjuk építeni a munkafolyamatainkba, ezzel segítve művészeinket öteleteik minél hatékonyabb megvalósításában.” mondja Kovács Róbert, CG supervisor.

Digic Pictures

A budapesti Digic Pictures 3d-s animációs filmek és digitális filmtrükkök készítésével foglalkozik Budapesten, a magyar származású hollywoodi producer, Andrew G. Vajna tulajdonában lévő Cinergi Interactive csoport tagja. A Digic Pictures volt az első magyar digitális trükk készítő cég, amely részt vett egy hollywood-i óriásfilm, a Terminátor 3: A gépek lázadása munkálataiban. A Digic öt kivételesen magas színvonalú 3d-s animációs filmet készített az Armies of Exigo című játékprogramhoz. Ezen filmek közül az egyik megjelenhetett a rangos Electronic Theater válogatásban, a 2003-as los-angeles-i SIGGRAPH számítógépes grafikai konferencián. További információk a cégről és munkáiról a www.digicpictures.com címen találhatók.

Mellékelt képek:

1 - A Birodalmi katonák Stirlandból, grafikai terv az Intro film karaktereihez.
2 - A Harcos Pap karakter grafikai terve az Intro filmhez.
3 - Khorne Káosz harcosainak grafikai terve az Intro filmhez.
4 - Bloodthirster, Khorne Greater Daemon karakter grafikai terve az Intro filmhez.
5 - Nemes Elf Shadow Warrior karakter grafikai terve az Intro filmhez.
1
2
3
4
5

RRomeo
 2005.10.07. 10:05   3. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Cinergi Interactive

Az Andrew G. Vajna által alapított Cinergi Interactive a Cinergi Pictures Entertainment leányvállalata. A filmipar egyik legtapasztaltabb és legelkötelezettebb vezetőjének, Vajnának a nevéhez többek között a Rambo sorozat, az Emlékmás (Total Recall), A halott város (Tombstone), a Drágán add az életed (Die Hard With a Vengeance) és a Terminátor 3: A gépek lázadása (Terminator 3: Rise of the Machines) kasszasikerek fűződnek. Kreatív cégek megalakításával, mint a Black Hole Entertainment – az Armies of Exigo játékprogram fejlesztője – és a Digic Pictures, a Cinergi Interactive immár kiterjesztette működését a játékiparra is. További információk a cégről a www.cinergi-interactive.com honlapon találhatók.

Namco Hometek

A Namco Hometek a high-tech szórakoztatóiparban vezető szerepet betöltő tokiói központú Namco Limited konzumer termékekkel foglalkozó amerikai részlege. A kaliforniai Santa Clara-ban található díjnyertes cég többek között a következő generációs konzolokhoz készített játékprogramok forgalmazója. A Namco alkotta meg a videójáték ipar legsikeresebbjei közé tartozó sorozatokat, mint a Tekken, SOULCALIBUR, Dead to Rights, Pac-Man World, Ridge Racer, Time Crisis és Ace Combat. További információk a cégről és a termékeiről a www.namco.com címen találhatók.

Mellékelt képek:
1- Látványterv az Intro filmhez.
2- Kép a Teaser filmből.
3- Kép a Teaser filmből.
4- Kép a Teaser filmből.
5- A Tzeentch Káosz Bajnok karakter a Teaser filmből. Balról jobbra a képen: grafikai vázlat, 3d-s modell, végleges textúrázott modell.
1
2
3
4
5

RRomeo
 2005.10.07. 10:10   4. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Warhammer

A Games Workshop 23 évvel ezelőtt alkotta meg a Warhammer világot, ezt a nevet adva a kiemelkedően sikeres táblás fantasy harci játékának. Azóta a játék hat kiadást élt meg, számtalan kiegészítő jelent meg hozzá, több tízezer fantasztikus modellkatona készült hozzá, s így az egyik legkiterjedtebb és legjobban dokumentált fantasy világgá vált. A Warhammer sötét és félelmetes, ahol a Tündék, Orkok, Törpék, Élőhalottak és még sok más faj folyamatosan csatázik az egymás fölötti uralom megszerzéséért. Mindeközben az ármányos Káosz erők a társadalalom alapjainak az elpusztítására törekednek belülről és a csatamezőn, a Démonokból, Szörnyemberekből és Eltorzult Emberi Bajnokokból álló seregeikkel.

A Warhammer közösség behálózza a világot, a Games Workshop több mint 320 üzletének támogatásával 4000-nél több független forgalmazó, számtalan játékos közösség és bajnokság létezik, mint például a „Games Days and Golden Daemon painting competitions”, amely évente kerül megrendezésre Angliában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban és Ausztráliában. A hivatalos honlap mellett virágzik az online közösség, több ezer rajongói oldalt működtetve. További információk a Warhammerről és a Games Workshopról a www.games-workshop.com címen találhatók. A Games Workshop, Warhammer, minden kép, a lények és fajok a Warhammer Univerzumban , TM és/vagy copyright Games Workshop Ltd 2000-2005, regisztrálva Angliában és a világ más országaiban. Minden jog fenntartva.

Mellékelt képek:
1 - A Tzeentch Káosz Bajnok karakter a Teaser filmből. Balról jobbra a képen: végleges textúrázott modell, drótvázas modell megjelenítés, csontvázrendszer a karakter mozgatásához.
2 - A Goblin modell a Teaser filmből. A Digic a Pixar Photorealistic Renderman szoftverét használja az apró részletek megjelenítésére.
3 - A Tzeentch Káosz Bajnok karakter nagyfelbontású renderelt képe.
1
2
3

RRomeo
 2005.10.07. 10:12   5. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Közvetlen elérés a WARHAMMER: Mark of Chaos Teaser alacsony felbontású változatához (6MB , Quicktime 6):
http://www.digicpictures.com/movie/hun/popu...

Közvetlen elérés a WARHAMMER: Mark of Chaos Teaser nagy felbontású változatához (25MB, Quicktime 6):
http://www.digicpictures.com/movie/hun/popu...

Aldaryn
 2005.10.07. 10:28   6. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
wow...

Aldaryn
 2005.10.07. 10:30   7. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Wow... Rómeó nagyon laza...

ZBrush befigyel keményen. :) Frankó lesz ez. Miért is lenne más?

graffb
 2005.10.07. 15:15   8. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
ÚÚR ISTEN!
Nagyon jó !

RRomeo
 2005.10.10. 11:05   9. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Külföldi fogadtatás (máris észrevettek egy apró hibát az animban):
http://www.threedy.com/site/forum/showthrea...

A cgchannelen a sajtóanyag ugyanaz, de itt legalább kapott felületet, a CgNetworks-ön se híre se hamva, vagy csak én néztem át felületesen:
http://www.cgchannel.com/news/viewfeature.j...

RRomeo
 2005.10.26. 09:52   10. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Letölthetőek a Digic pictures oldaláról az Exigo 3 népének videói és az Outro. A külföldi 3D-s portáloldalak már rá is haraptak, nézzétek meg Ti is őket:
http://www.digicpictures.com/dataeng/pager.htm

RRomeo
 2005.11.03. 10:44   11. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
http://www.alias.com/glb/eng/community/cust...
Thx. a linkert Endorphyn-nak :-)

RRomeo
 2006.05.10. 17:22   12. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Egyelőre alacsony felbontásban, de megtekinthető már a Mark of Chaos Digic által készíett intró-ja a Hardwired-en:
http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?a...

"Ezt a múvit egyébként a 2006-os Siggraph animációs fesztivál Electronic Theater c. eseményén is bemutatják, az elmúlt év legbüntetőbb számítógépes animációs filmjei között. A káosz erői King Konggal, a Pixar új rövidfilmjével, a One Man band-del és az ILM 2006-os felhozatalával fog szkanderezni."

Ha lesz belőle jobb mínőségű verzió akkor képes hírként is kirakjuk szerintem...

swiras
 2006.06.06. 14:22   13. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
szia Rómeó, a Digic honlapján fent van már a nagy bontású videó + némi képes info is a készítésről...

üdv: kornél

RRomeo
 2006.06.12. 09:46   15. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Egy kis cikk:
SyFlex in "Warhammer: Mark of Chaos" E3 2006 cinematic
http://www.syflex.biz/gallery_digic1.html

APTeam
 2006.06.14. 09:34   16. hozzászólás 
ProfilWeb
 
A DIGIC PICTURES WARHAMMER: MARK OF CHAOS; RÖVIDFILMJE A SIGGRAPH 2006 ANIMÁCIÓS FESZTIVÁL ELECTRONIC THEATER VÁLOGATÁSÁBAN, AZ ÉV LEGJOBB MUNKÁI KÖZÖTT SZEREPEL

A számítógép- animációs világ egyik legnagyobb elismerését kapta a Digic Pictures új rövidfilmje

A négyperces filmet a hazai Digic Pictures a NAMCO BANDAI Games America megbízásából készítette el a 2006 őszén megjelenő azonos című játékprogramhoz, amelyet a Black Hole Entertainment fejleszt. A filmmel, melynek célja a játék világának, hangulatának bemutatása, a közönség a los angelesi E3 kiállításon találkozott először, ahol rögtön osztatlan sikert aratott.

"A Digic az élen jár a játékprogramokhoz készített 3D animációs filmek készítésében, olyan dolgokat alkotnak, amelyek jelenleg páratlanok ezen a terülten. Bevezető rövidfilmjükben fantasztikus munkát végeztek a Warhammer világ lényegének megragadásával..", mondta Chris Wren, a Namco Bandai Games America Vezető Producere.

A HD felbontású 3D számítógép-animációs film célja nem egyszerűen egy látványos akció bemutatása volt, hanem olyan történet és karakterek felépítése, amelyek a néző érzelmeire hatnak. A történet magja a Birodalom harcedzett katonáinak egyenlőtlen, ámde korántsem eldöntött kimenetelű összecsapása a Káosz erőivel. A Digic elsők között vihette filmre az angol Games Workshop által megalkotott sötét Warhammer Fantasy univerzumot, melynek több mint 20 éves múltja, kidolgozottsága páratlan.

"A Digic Pictures lélegzetelállító hitelességgel ragadta meg a Warhammer világ sötét és durva hangulatát.";, emelte ki Erik Mogensen, a Games Workshop Licensz Menedzsere. "Nagy izgalommal követtük nyomon karaktereink életre keltését, és azt mondhatom, hogy a Digic rövidfilmje a legmerészebb előzetes elképzeléseinket is felülmúlja!"

APTeam
 2006.06.14. 09:39   17. hozzászólás 
ProfilWeb
 
SIGGRAPH 2006 Electronic Theater

Az Egyesült Államokban 1974 óta évente megrendezett SIGGRAPH a számítógépes grafikai világ legnagyobb eseménye, amely vásárnak, szakmai konferenciáknak és az animációs fesztiválnak ad helyet.

A közel 30 000 látogatót vonzó rendezvényen több mint 80 ország képviselői vesznek részt évről-évre. Az esemény idén Bostonban kerül megrendezésre július 30. és augusztus 3. között.

A kategóriák nélküli SIGGRAPH animációs fesztiválján a benevezett művek közül egy szigorú szakmai zsűri választja ki az adott év legkiemelkedőbb 3D animációs munkáit, s ezek kerülnek bemutatásra az Electronic Theaterben.

A magyar Digic Pictures WARHAMMER: Mark of Chaos rövidfilmje így többek között olyan művek mellett szerepel, mint a Pixar legújabb rövidfilmje, a One Man Band, a Weta Digital által készített Oscar-díjas vizuális effektek a King Kong című filmhez vagy a Industrial Light&Magic 2006-os filmtrükkjei.

„Nagy megtiszteletés számunkra, hogy a munkánkat a legjobbak közé választották, ez megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk. A játékprogramokhoz készített filmekben rengeteg kihasználatlan lehetőség rejlik még.” tette hozzá Marinov Gábor, a Digic Pictures Kreatív Producere.

Ez a második magyar számítógép-animációs munka, amely ezt a kiemelkedő elismerést kapja, az első 2003-ban a szintén a Digic Pictures által készített Armies of Exigo rövidfilm volt.

A WARHAMMER®: Mark of Chaos™ animáció letölthető a Digic Pictures honlapjának „Válogatott munkák” oldaláról (http://www.digicpictures.com) és a játékprogram hivatalos honlapjáról (http://www.markofchaos.com/).

White
 2006.06.14. 12:01   18. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Na hállláj!Sztem GUSZTUSTALANUL NAGY ez a múvi!Majdnem behánytam, miután megnéztem annyira tetszett!És valóban több jön le belőle, mint egy átlagos henteljünk, mert kemények vagyunkból!Bennem nem a szokásos felemelő érzést keltette, mint a többinél, hanem inkább én is átéreztem kicsit a katonák "végünk lesz mindjárt" feelingjét.A lényeg, hogy nagyon profin elkészített művecske és külön büszkék lehetünk arra, hogy ezt főként magyar srácok rittyentették össze.Le a sisakkal előttük!

endi
 2006.06.14. 22:09   19. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Profi munka.
Offtopic:
Amúgy egyet nem értek az ilyen stratégiai játékokban. Megnyomom a "hős termelése" gombot, és termelődnek a hősök. És mikor meghalnak, semmiféle érzésem nincs. Mert hát ott termelődtek tömegszámra. Ki érti ezt? :)

Tapper
 2006.06.15. 07:21   20. hozzászólás 
Profil
 
Itt van nagyfelbontásban is:

http://www.hardwired.hu/forum/forum.phtml?a...

A karddal hátbaszúrós rész az kicsit durva....

bgx
 2006.06.15. 17:18   21. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
eszmeletlen...no comment

kedvencem amikor a pap dol el...kesz!!!
 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 6/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra